Parkstad CUP 2024

Het is weer tijd om je hardloopschoenen aan te trekken en je voor te bereiden op een fantastisch seizoen vol uitdagingen en prestaties! Doe jij dit jaar ook weer mee aan de 3e editie van de Parkstad CUP 2024, een drieluik van evenementen dat je niet wilt missen?
De Parkstad CUP begint op 07 april met de alom bekende Parelloop Brunssum, een evenement waar vele hardlopers hun PR scherper proberen te stellen. Daarna gaat het avontuur verder met de Obvion RUN Heerlen op 15 september, waar je je grenzen kunt verleggen en jezelf kunt uitdagen op een uitdagend parcours. Het sluitstuk van de Parkstad CUP vindt plaats op 29 september tijdens de Viva la Vida Run Kerkrade. Bij dit evenement wordt je uithoudingsvermogen op de proef gesteld en zal bij het passeren van de finishlijn de strijd om de titel van snelste man of vrouw op de 10km afstand beslist worden. Maar het gaat niet alleen om de snelsten – we verwelkomen alle enthousiaste hardlopers die hun persoonlijke doelen willen bereiken en willen genieten van een geweldige hardloopervaring.

Voor tripple-deelnemers aan dit drieluik van evenementen is er een fraaie beloning en voor de jeugdige hardlopers die alle drie de evenementen voltooien, wacht een leuke verrassing. Noteer deze data nu al in jouw hardloopagenda en mis de inschrijving voor de opening van dit drieluik, te weten de Parelloop Brunssum, niet. Volg voor verdere informatie de afzonderlijke website van de deelnemende organisaties.

 

Waarom Parkstad CUP?

Drie organisatoren van hardloopevenementen binnen Parkstad hebben in 2022 de stap gezet van concurreren naar samenwerken. Het resultaat hiervan is de in het leven geroepen prestigieuze Parkstad CUP. Doel is hierbij om meer mensen in de regio op een gezonde wijze te laten bewegen en zo o.a. een bijdrage te leveren aan de strijd tegen overgewicht. Tevens wil men hiermee de top van de prestatielopers in de eigen regio stimuleren om deel te nemen aan hardloopevenementen in Parkstad. En als toppers deelnemen, stimuleert dit ook de jeugd om meer te gaan bewegen en deel te nemen aan de drie evenementen. Door Stichting Limburg Athletics plus werd deze stap verwelkomt en als voorbeeld gepresenteerd in de hoop dat deze vorm van samenwerking navolging krijgt in de rest van de regio Limburg.

Voor Kids – Nieuw in 2024!

Ga jij dit hardloop-jaar voor een top-prestatie?

Neem je dit jaar zowel bij de Parelloop Brunssum (07 april), als bij de Obvion RUN Heerlen (15 september) en de Viva la Vida Run Kerkrade (27 september) deel aan een van de onderdelen voor de Kids?

Alle jeugdige deelnemers t/m 12 jaar, die bij alle drie de RUN’s deelnemen aan een van de afstanden voor de kids, krijgen namelijk na afloop een leuke verrassing!!!
Want zo’n top-prestatie moet beloond worden!

Kort samengevat

  • Apart inschrijven is niet nodig
    Neem jij aan de drie evenementen deel, doe je automatisch mee aan het Parkstad CUP klassement.
  • 3x de 10 km rennen
    De nummers 1 bij zowel dames als heren ontvangen de wisseltrofee. Daarnaast ontvangen de nummers 1-2-3 bij zowel dames als heren een mooie prijs ter beschikking gesteld door Harry Driessen Running & Walking.
  • 3x deelnemen, ongeacht welke afstand
    Je ontvangt een mooie, welverdiende beloning!