Parkstad CUP 2023

Doe jij ook mee aan de prestigieuze Parkstad CUP en word jij de snelste dame/heer op de 10 km? Door deelname aan zowel de Parelloop Brunssum (02 april), de Obvion RUN Heerlen (17 september) en de Viva la Vida Run Kerkrade (24 september) nemen deelnemers automatisch deel aan het klassement van de Parkstad CUP. De winnaars van het klassement op de afstand 10 km ontvangen een fraaie wisseltrofee en ontvangen een aantrekkelijke prijs die ter beschikking wordt gesteld door Harry Driessen Running & Walking. En alle deelnemers die aan alle drie genoemde evenementen deelnemen, ongeacht welke afstand, ontvangen een gratis, fraai finishershirt.

Het klassement start al op 2 april met de Parelloop in Brunssum en eindigt in september met de Obvion RUN in Heerlen en als laatste de Viva la Vida Run in Kerkrade, waar dan ook de uitreiking van de Parkstad CUP zal zijn. Heb je je nog niet ingeschreven voor de Obvion RUN en de Viva la Vida Run Kerkrade? Doe dat nu dan snel via de sites van de organisaties.

 

Waarom Parkstad CUP?

Drie organisatoren van hardloopevenementen binnen Parkstad hebben vorig jaar de stap gezet van concurreren naar samenwerken. Het resultaat hiervan is de in het leven geroepen prestigieuze Parkstad CUP. Doel is hierbij om meer mensen in de regio op een gezonde wijze te laten bewegen en zo o.a. een bijdrage te leveren aan de strijd tegen overgewicht. Tevens wil men hiermee de top van de prestatielopers in de eigen regio stimuleren om deel te nemen aan hardloopevenementen in Parkstad. En als toppers deelnemen, stimuleert dit ook de jeugd om meer te gaan bewegen en deel te nemen aan de drie evenementen. Door Stichting Limburg Athletics plus werd deze stap verwelkomt en als voorbeeld gepresenteerd in de hoop dat deze vorm van samenwerking navolging krijgt in de rest van de regio Limburg.

Kort samengevat

  • Apart inschrijven is niet nodig
    Neem jij aan de drie evenementen deel, doe je automatisch mee aan het Parkstad CUP klassement.
  • 3x de 10 km rennen
    De nummers 1 bij zowel dames als heren ontvangen de wisseltrofee. Daarnaast ontvangen de nummers 1-2-3 bij zowel dames als heren een mooie prijs ter beschikking gesteld door Harry Driessen Running & Walking. En uiteraard ontvangen alle deelnemers het welverdiende finishershirt.
  • 3x deelnemen, ongeacht welke afstand
    Je ontvangt een welverdiend finishershirt.

Parkstad CUP wordt mede mogelijk gemaakt door: